Detail activiteit

De Langste Eettafel

De Langste Eettafel

Wanneer:
di 29 sep 2015 - start 12:00

Waar:
Mathieu Gijbels


Wat is de Langste Eettafel?
Dit is een project van de Bond zonder Naam. In de week van verbondenheid willen we zoveel mogelijk mensen samen laten tafelen aan eettafels in dorpen, buurten, verenigingen, diensten, scholen en bedrijven. Al die tafels worden geregistreerd en virtueel aan elkaar gelinkt. Op die manier creëren ze de “Langste Eettafel”.

De Week van Verbondenheid, samen tegen eenzaamheid…
1. Zet het belang van verbondenheid en gevolgen van eenzaamheid op de politieke agenda.
2. Wil eenzaamheid en de gevolgen ervan beter leren kennen en bespreekbaar maken.
3. Moedigt mensen die alleen zijn aan om anderen op te zoeken.
4. Spoort iedereen aan om deel te nemen.

Wie is Bond zonder Naam?
Bond zonder Naam is een onafhankelijke beweging die het beste in mensen wil versterken. BZN brengt universele menselijke waarden in de praktijk door met concrete projecten de vereenzaamde mens opnieuw in het centrum van de maatschappij te plaatsen.

Het concept
Vorig jaar deden we als Mathieu Gijbels mee aan de Langste Eettafel. Zo kregen we maar liefst 120 deelnemers op de been om hun goed hart te tonen en deel te nemen aan deze actie.
Dit jaar zet de Ondernemersclub van Opglabbeek (OCO) haar schouders onder het project en zien we het grootser! We vragen niet meer dan een uurtje tijd te maken om over deze problematiek te praten met collega’s uit eigen bedrijf en collega’s uit de buurt. De middagpauze is hier het ideale moment voor! Iedereen moet eten, en iedereen wil graag gezellig tafelen. Als jullie je boterhammen meenemen zorgen wij voor de gezelligheid en een warme tas soep.

We streven dit jaar naar een verdubbeling van deelnemers! Daarom hebben we jullie hulp nodig. In samenwerking met OCO doen we een oproep naar al onze collega’s uit de buurt: Sluit je aan bij onze Langste Eettafel en zet met deze kleine inspanning de problematiek van eenzaamheid mee in de kijker!

Wie kan deelnemen?
Met deze Langste Eettafel van het Industrieterrein Opglabbeek willen we economisch actief Opglabbeek een stap dichter bij elkaar brengen. Spoor medewerkers, collega’s,... aan om deel te nemen en zet samen met ons jullie schouders onder dit project.

Duid een verantwoordelijke aan in jouw bedrijf die instaat voor de inschrijvingen. Deze persoon dient vóór 22/9 het aantal deelnemers door te geven aan de firma Mathieu Gijbels!
Dat kan via e-mail naar jdd@gijbels.be.

De Langste Eettafel van het Industrieterrein Opglabbeek brengt mensen dichterbij!

Bij een te groot aantal inschrijvingen zal de locatie wijzigen van Mathieu Gijbels naar Logis.