Nieuws detail

Verslag bedrijfsbezoek Bewel (met foto's)

Op dond. 11 mei bezochten wij onder stralende zon Bewel vzw, de werkplaats op ons industrieterrein te Opglabbeek. Tijdens de verwelkoming door Patrick Nelissen, Algemeen directeur van Bewel werd de toch wel specifieke structuur van een beschermde werkplaats uitvoerig toegelicht.

Het totaal pakket aan diensten dat wordt aangeboden werd als zeer verrassend ervaren. Zowel een zeefdrukkerij, industriële wasserij, boekbinderij, stikkerij zijn activiteiten die in eigen beheer worden aangeboden op de 9 andere vesitigingen van Bewel, verspreid over onze provincie. Als rode draad door de organisatie lopen de algemene montagewerken; zowel mechanisch als electomontage en verpakkingswerk. In dit segment heeft Bewel geïnvesteerd in specifieke machines zoals het sealen, krimpen, flowpacken en blisterwerk.

Tijdens de rondgang zijn we vooral verrast door de veelzijdigheid aan activiteiten, de logistieke ondersteuning en de begeleiding van minder valide personen door een team van opgeleide valide monitoren. Onder het lawaai van lintzagen en rollende boomstammen hebben we een zagerij in werking gezien. Bewel verzaagt canada en den vanuit stam tot planken en balken. Op half-automatische machines wordt dit hout dan vernageld tot paletten.

De algemene indruk na het bezoek was er een van positieve verrassing, verbazing dat zoveel diversiteit wordt bekomen door het inzetten van personen met een handicap en zoals Patrick Nelissen het aanhaalde:... steeds met een hart voor mensen ...

Wij danken,

Nelissen Patrick - Algemeen Directeur
Gasse Golsteyn - Commercieel Directeur
Frans Verbeeck - Werkleiding