Nieuws detail

Valère Veldeman overleden 05/01/2010

In 1954 starte Valère Veldeman met enkele werknemers de fabricatie van matrassen in een klein productieatelier in Hasselt. Inspelend op een gunstige conjunctuur en met een open oog voor de groeiende marktvraag werd deze kleine onderneming in de daaropvolgende 55 jaar, één van de grootste en meest expansieve industriële familiale groepen in de matrassen- en zitmeubelsector.

Een explosieve groei kwam er met de oprichting van hun eerste vestiging in Opglabbeek in 1966, waar Veldeman Group gedurende vele jaren de grootste werkgever was.

Een tweede expansiegolf kwam er vanaf 1989 door een sterk doorgevoerde specialisatie van de bedding-tak. De groep groeide van 17 mio € naar 60 Mio € in 2009.

Hierdoor ontstond vrij snel een internationale groep van bedding-bedrijven in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Het internationaal karakter van de groep is vrij uitzonderlijk in onze branche en werd dan ook ondersteund met plaatselijke productiebedrijven en verkoopkantoren. Sociaal voelend als hij was, was het steeds de werkgelegenheid die hem het nauwst aan het hart lag. Hij was dan ook fier op het personeelsbestand van meer dan 350 medewerkers. De verslagenheid bij alle medewerkers is dan ook groot. Door zijn personeel, klanten en leveranciers werd hij in november tijdens de Meubelbeurs van Brussel nog gehuldigd voor zijn 80ste verjaardag. De groep wordt vandaag door een deskundig directiecomité geleid onder voorzitterschap van zijn zoon Marc.

JJ