Nieuws detail

Bewel realiseert 100% groene elektriciteit

De beschermde werkplaatsen voor Limburg, u wellicht beter gekend als Bewel, realiseerde per 1 januari 2010 100% hernieuwbare elektriciteit.

Om deze doelstelling te realiseren investeerde Bewel in 3730 m² fotovoltaïsche panelen, goed voor een piekvermogen van meer dan 500 kWp.
De opstelling van de panelen werd verdeeld over de werkplaatsen te Hasselt en Opglabbeek met respectievelijk een vermogen van 304 kWp en 203 kWp.

Verwacht wordt dat de zonnepanelen ongeveer 424 000 kilowattuur per jaar zullen produceren, of het gemiddelde jaarlijkse verbruik van ongeveer 120 huishoudens.
De elektriciteit wordt onmiddellijk gebruikt in de werkplaatsen van Hasselt & Opglabbeek waar o.a. de zeefdrukkerij & de boomzagerij dankbaar gebruik zullen maken van deze groene energie.
In deze PV-projecten investeerde Bewel een totaalbedrag van ruim 2.000.000 euro.

Altijd groene energie

De zonnepanelen zullen zorgen voor ongeveer 20 à 25% van de totale elektriciteitsbehoefte van de 10 werkplaatsen die Bewel momenteel in Limburg telt.
Om ervoor te zorgen dat alle vestigingen volledig van hernieuwbare energie gebruik kunnen maken sloot Bewel een contract af met energieleverancier Luminus voor de levering van 100 % hernieuwbare groene stroom.

Op deze manier wil Bewel haar steentje bijdragen tot het verminderen van de CO2-uitstoot.

Door de realisatie van deze PV-installaties, aangevuld met het groene stroom contract zal Bewel een vermindering van +/- 322 ton CO2 per jaar realiseren.

Meer informatie:
Patrick Nelissen
Algemeen directeur Bewel vzw
Wim Stesmans
Facilitair directeur Bewel vzw