Nieuws detail

"Jet Logistics" eerste Belgische Winnaar Lean and Green Award 2011!

Jet Logistics heeft haar programma om de CO2-uitstoot te beperken beloond zien worden met de Lean & Green Award 2011.
De Award werd op 22 september uitgereikt aan Vally Cocco, kwaliteitsmanager van Jet Logistics.

Het Nederlandse programma Duurzame Logistiek ondersteunt koplopende bedrijven op het gebied van duurzame goederenlogistiek. Uitvoerder van het programma is Connekt, een onafhankelijk netwerk van bedrijven en overheden die samenwerken aan de duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland en België. Koplopers zijn bedrijven in het netwerk van verladers, vervoerders en gemeenten in Nederland, die zich verbinden aan de doelstellingen van het programma Duurzame Logistiek: in 2012 de CO2-uitstoot met minimaal 20% reduceren en tegelijkertijd de winstgevendheid vergroten.

Lean & Green is een stimuleringsprogramma. Het stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau, door die maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.

Jet Logistics stelde zich kandidaat voor dit programma en mocht, dankzij de reeds succesvol uitgevoerde initiatieven rond duurzaamheid, deelnemen.

Jet Logistics streeft naar een reductie van 30% CO2-uitstoot, en toont hiermee haar ambities op het vlak van duurzaam ondernemen. Deze zeer milieubewuste bedrijfsvoering kadert binnen de missie en strategie van Jet Logistics.