Nieuws detail

GPS voor industrienummering

Een groot aantal Limburgse bedrijventerreinen - waaronder ook het bedrijventerrein van Opglabbeek - is uitgerust met industrie- en havennummering. In totaal gebruikt ongeveer 30% van de Limburgse bedrijven vandaag de industrienummering. Dankzij deze nummering, die kenbaar gemaakt wordt op de toegangswegen naar een bedrijventerrein en op het terrein zelf, kunnen bezoekers en leveranciers snel en efficiënt een bedrijf bereiken. Een belangrijk minpunt is echter dat deze industrienummering vooralsnog niet is opgenomen in de verschillende GPS-systemen.

Om de zoektocht naar bedrijven met industrienummering nog efficiënter te maken, biedt POM Limburg een eenvoudige toepassing aan waardoor de industrienummers automatisch worden opgenomen in diverse GPS-systemen. Op de website www.pomlimburg.be kan u zogenaamde ‘Point of Interest’ bestanden downloaden die bestaan uit de industrienummering op Limburgs grondgebied. Deze bestanden kunnen opgeladen worden naar elk GPS-toestel (bv. Garmin, Mio, TomTom) waardoor gebruikers gemakkelijk de gewenste nummer kunnen opzoeken en hun navigatietoestel kunnen volgen tot voor de deur van het bedrijf. Zo rijdt een (vrachtwagen)chauffeur, leverancier, klant of andere bezoeker via de aangewezen weg tot aan de poort van de bestemming en wordt zwaar vrachtverkeer geweerd uit de dorpskernen. POM Limburg overlegt momenteel met Trimble en Transics om deze gegevens op te nemen in hun professioneel ingebouwde boordsystemen voor vrachtwagens.

POM Limburg biedt ook een scheurkalender met het juiste webadres aan, die ze kunnen bevestigen aan de toegangspoort. Op die manier kunnen leveranciers en klanten gemakkelijk naar de website van POM Limburg surfen en de bestanden downloaden. Via www.pomlimburg.be/gps kunnen bedrijven de scheurkalender aanvragen.