Nieuws detail

Inbraakpogingen op het industrieterrein

Beste leden,


De laatste tijd werden op ons bedrijventerrein meerdere bedrijven geconfronteerd met inbraakpogingen en ook enkele met effectieve inbraken.

Deze problematiek werd besproken op onze laatste maandelijkse vergadering van de consortiumbewaking.

Het feit dat ons industrieterrein bewaakt wordt is zeker een afschrikmiddel voor potentiële inbrekers, maar Securitas kan gezien de grootte van het terrein niet garanderen dat er niets fout gaat.

Wel is het mogelijk om de kans op inbraken nog verder te verminderen.

Graag willen we onderstaande meegeven :

 

 

 

1. Voor de leden die aangesloten zijn bij het bewakingsconsortium is het aan te raden om een alarm te installeren met koppeling naar een meldkamer indien dit nog niet het geval is.

Bij inbraak wordt namelijk onmiddellijk de meldkamer verwittigd die op haar beurt de aanwezige agent van Securitas verwittigt en binnen de kortste keren ter plaatse is.

Deze manier van werken heeft al meermaals zijn nut bewezen of bij afwezigheid van een alarm het tegenovergestelde aangetoond.

Indien men nog geen lid is van het consortium kan u zich altijd tot OCO wenden, wij zullen u dan verder in contact brengen met Securitas.

 

 

 

2. Enkele links naar nuttige tips vanwege de politie :

 

http://www.techno-preventie.be/organisatorische-inbraakpreventie-maatregelen-voor-bedrijven.html

 

https://www.unive.nl/sitecollectiondocuments/whitepaper_inbraakpreventie.pdf

 

 

 

3. Enkele tips vanwege Securitas :

 

Controleer zelf regelmatig uw volledig hekwerk om na te gaan of er gaten in zitten. 
Indien u beschadigingen kan vinden zijn er mogelijk potentiële inbrekers of dieven komen prospecteren. 
Laat elke vaststelling, diefstal of inbraak(poging) zeker weten aan ons zodat we deze kunnen doorgeven aan de werkgroep consortiumbewaking. 
Op die manier kunnen ze de bewegingen en risicoplaatsen in kaart brengen en kan zowel de politie als de bewaking hierop inspelen. 

Laat geen waardevolle goederen buiten onbewaakt achter of beveilig de perimeter zodat er al detectie is nog voor de daders het gebouw beschadigen. 
Dit kan bv. door intelligente camerabewaking deze zullen niet enkel beelden opnemen maar zijn aangesloten op een meldkamer waarbij er een directe actie (toespreken+interventie sturen) volgt wanneer er een persoon door het detectieveld loopt. 

Doe steeds alle deuren en poorten op slot, regelmatig komen er opmerkingen van de bewaking. In 2015 zijn er maar liefst 48 meldingen geweest van openstaande hekwerken en 81 meldingen van open deuren, poorten of ramen van gebouwen. 

Het efficiëntste is een alarmsysteem in combinatie met consortiumbewaking en snelle interventie alleen zo kan men de schade en het nadeel beperken. 

 

Het Bestuur