Nieuws detail

Premies arbeidsongevallenverzekering stijgen op 1 januari 2003

De verzekeringsmaatschappijen hebben bij de Prijzencommissie individuele prijsverhogingsdossiers voor de arbeidsongevallenverzekering ingediend. Verschillende werkgeverfederaties maakten bij de minister van Economische Zaken bezwaar tegen deze verhogingen. Maar ondanks deze actie keurde de minister de aanvragen in grote lijnen goed zodat de verzekeraars, afhankelijk van het geval, hun tarieven vanaf 1 januari 2003 mogen verhogen.

Concreet betekent dit dat de meeste ondernemingen de premievoet van hun arbeidsongevallenverzekering voor arbeiders en bedienden, inclusief de weg van en naar het werk, op 1 januari 2003 met maximum 7,5% zullen zien stijgen. Voor bedrijven met meer dan 200 arbeiders of 50 bedienden zal de verhoging geval per geval bekeken worden. Bedrijven waarvan de premievoorwaarden in 2002 werden herzien, zouden in principe geen verdere premieverhoging opgelegd krijgen.

De meeste verzekeringsmaatschappijen zullen deze tariefverhoging per brief meedelen. In sommige gevallen zal de verhoging enkel vermeld worden op de eerste factuur voor het verzekeringsjaar 2003. We raden onze leden aan de nieuwe premies, vermeld op de factuur, zorgvuldig te verifiëren.

Klanten hebben 3 maanden de tijd om hun contract eventueel op te zeggen. De opzegging wordt effectief bij het verstrijken van deze termijn van 3 maanden. De periode tussen het versturen van de opzegging en de stopzetting bedraagt wel minstens één maand.