Nieuws detail

OCO vzw bezocht Scania Parts Europe!

Donderdagavond 24 maart kregen een 40-tal OCO-leden de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van Scania CV AB - Scania Parts Europe. Het was Peter van Voorthuysen, Assistant Plant Manager van deze Zweedse gigant, tesamen met een viertal medewerkers die ons op een gedreven wijze wisten te boeien met het wel en wee van deze nog steeds groeiende multinational. Opgesplist in twee groepen omwille van veiligheidsreden, kregen wij vooreerst een informatief gedeelte dat ons een beeld gaf van de historiek en juiste plaatsbepaling van de Scania Group op Europees en wereldniveau evenals het aanbod van produkten binnen hun gamma.

Later bij de rondgang in de magazijnen kregen wij een overzichtelijke voorraad aan wisselstukken te zien, netjes opgeborgen in stapelrekken en geordend volgens een welbepaald systeem in funktie van de verkoop, logistiek en informatica.
De vestiging Opglabbeek,het Europees centrum voor reserveonderdelen, stelt momenteel een 180-tal mensen tewerk die de export naar 22 landen verzorgt met nog een optie van 20 landen extra in de zeer nabije toekomst. Wereldwijd stelt Scania 28000 mensen tewerk en is alzo de nummer 4 van de wereld en 3 in Europa. Tevens is Scania ook de vierde grootste constructeur in de wereld van bussen en autocars en is eveneens gespecialiseerd in de produktie van motoren voor maritiem en industrieel gebruik.

Service naar kwaliteit en snelheid van uitvoering is de kracht van dit indrukwekkend bedrijf dat over gans de wereld 1000 dealers bezit en 24 uur op 24 uur bereikbaar is.

Het was een schitterende avond en dank gaat naar ons lid Peter van Voorthuysen!