Nieuws detail

Lunchcauserie met Willy Claes

Donderdag 12 juni 2003 vond voor de negende maal de traditionele lunchcauserie plaats van OCO vzw.

Onder een tropische temperatuur konden de aanwezige leden tijdens het nuttigen van een heerlijke maaltijd getuige zijn van een boeiende en veelverklarende exposé van voormalig Secretaris-generaal van de NAVO.

Met een enorme gedrevenheid tot het passionele toe wist de spreker de aandacht gaande te houden gedurende meer dan één uur tijdens dewelke hij op een zeer analytische wijze de niet zo hoopgevende politieke toestand op wereldvlak schetste na de memorabele gebeurtenissen van 11 september 2001. Zo kon hij het aanwezige publiek overtuigen van de zeer explosieve toestand die intussen ontstaan is waarbij enkele groot- maar ook kleinmachten een ongecontroleerde wedloopbewapening hebben ontwikkeld waarbij momenteel de Verenigde Staten van Amerika een niet te onderschatten rol spelen van zowel aanklager als beschuldigde.
Enkel de bewustmaking van de verschillende Europese landen door allen op één lijn komen te staan zou een opponent hiertegen kunnen vormen en het evenwicht terug kunnen herstellen. Willy Claes sprak de hoop uit dat dit zou mogen gebeuren doch de wijze waarop hij dit uitte kon zijn pessimisme in deze niet verbergen.

Het geheel werd dan afgesloten onder de schaduw van de breedgetakte eiken bomen in de tuinen van Hostellerie Mardaga onder het nuttigen van een heerlijk kopje koffie of een frisse pint.