Nieuws detail

Gijbels neemt Mavaro over

Het vorige week failliet verklaarde Mavaro uit Herentals (zusterbedrijf van Decorophone) wordt overgenomen door de Gijbels Group uit Opglabbeek. De Gijbels Group zal Mavaro integreren in haar aluminium divisie die nu uit de bedrijven Groven+ en Gijmacon bestaat. De 5 personeelsleden van Mavaro, allemaal bedienden, zullen aan de slag kunnen bij de Gijbels Group. Daarnaast zal de Gijbels Group ook enkele arbeiders van Decorophone overnemen.

Mavaro

Mavaro is sedert vele jaren gespecialiseerd in het produceren en monteren van balustrades, trapleuningen, handgrepen en scheidingswanden in aluminium en rvs. Mavaro haalde in 2004 nog een omzet van ongeveer 2 mio euro.

Binnen de divisie “Gijbels Aluminium” zal Mavaro een eigen plaats krijgen als apart bedrijf onder de eindverantwoordelijkheid van Etienne Clinquart, gedelegeerd bestuurder van de divisie.

De activiteiten van Mavaro zijn complementair aan Groven+ en Gijmacon en zullen de positie van zowel Gijmacon als Groven+ op de markt verstevigen. De marktkennis en de klanten van Mavaro bieden Gijmacon en Groven+ extra kansen op de markt van de appartementsbouw en het beheer van de panden.

Gijbels Group

De Gijbels Group bestaat uit drie divisies. Naast Gijbels Aluminium zijn dit de NV Mathieu Gijbels (bedrijfsgebouwen) en de vastgoeddivisie Immopro. De totale omzet in 2004 van de Gijbels Group bedroeg (,O,3 mio euro. Voor 2005 wordt een omzet van 80 mio euro verwacht. De integratie van Mavaro zal deze omzet uiteraard doen stijgen.

De Gijbels Group heeft haar hoofdkantoor aan de Industrieweg Noord in Opgiabbeek en heeft verder vestigingen in Ellikom waar het eigen staalatelier gevestigd is en in Puurs waar Groven+ gevestigd is. De volledige Gijbels Group stelt 350 mensen te werk.