Nieuws detail

Jacobs heeft mooiste bedrijfsgebouw

GOM-Limburg is gestart met een nieuwe wedstrijd: die van het mooiste, het best gerenoveerde, het meest vernieuwende en het aangenaamste/gezondste bedrijfsgebouw. De winnaars in die vier categorieën zijn - in die volgorde - Jacobs Bouwwerken uit Opglabbeek, Extra Muros uit Heusden-Zolder, Sadepan Chimica uit Genk en Epsilon iN Bree.

“Niet alleen kwantiteit van de bedrijfsterreinen is belangrijk, de kwaliteit van de gebouwen die erop staan,’ is dat ook,” zegt GOM-voorzitter Marc Vandeput. “Vandaar deze wedstrijd. Volgend jaar doen we iets soortgelijks.” Bij Jacobs bouwen ze zelf bedrijven en industriehallen, ze weten dus wel hoe het moet. “Maar wij hebben toch lang nagedacht over ons plan. We zijn uitgegaan van een vierkant, want zo heb je een goede verhouding tussen muur- en vloeroppervlakte. Als je je gebouw in een kruis bouwt, heb je dat bijvoorbeeld niet Verder hebben we ons best gedaan om alles zo aangenaam mogelijk te maken voor de werknemers.”

“Een mooi bedrijf brengt ook op,” lacht gedelegeerd bestuurder Chris Horemans. “We moeten onze mensen ‘s avonds tegenwoordig gewoon naar huis jagen. Natuurlijk is dit ook een visitekaartje. Klanten komen bij ons ideeën opdoen, maar we zullen in elk geval nooit een kopie van dit gebouw neerzetten.” Voor de inrichting, welke uitgevoerd werd door Schreurs Project nv – ook al uit Opglabbeek, tekende trouwens Victor Simoni.

Epsilon uit Bree, drukkerij Bosmans uit Lommel, zijn ook genomineerd in de categorie architectuur. Voor renovatie kreeg CPE uit Genk en Elan Languages uit Heusden-Zolder een nominatie, voor vernieuwende architectuur en integratie van de functies is dat Intercompost uit Bilzen en Gielen Recyclage uit Genk. Voor een aangename en gezonde werkomgeving viel Ferag uit Opglabbeek en opnieuw Jacobs uit Opglabbeek in de prijzen.

Uit het belang van Limburg 7 oktober 2005