Login

Ligging

Oudsbergen is geografisch zeer goed gelegen.

Midden hartje Limburg ligt het bedrijventerrein op nauwelijks 5 km van de autoweg E314 met directe verbindingen naar Antwerpen, Brussel en Aken en op nauwelijks 50 km van Luik. Ook de toegang tot het Albertkanaal in Genk ligt op slechts 12 km verwijderd.
Een klein, zij het weliswaar bescheiden vliegveldje, op slechts 2 km vandaan, kan op sommige momenten een duidelijke meerwaarde opleveren.

De eigen ligging is uniek omdat ze ontsloten wordt in het Noorden door natuurgebied en oostelijk afgebufferd wordt van de woonzone door landbouwgronden .Het zuiden wordt afgegrenst door de gemeentelijke verbindingsweg Genk-Oudsbergen en in het westen bepaalt de N76 de scheidingslijn.
Ontspanningsmogelijkheden, zelfs binnen de eigen gemeente met twee recreatieparken en onnoemelijk natuurschoon van bossen en heide, geven een extra dimensie aan dit landelijk bedrijventerrein.

Deze gunstige geografische ligging betekent een extra troef op economisch gebied en aansluitend op de Genkse industriën, waar diverse samenwerkingsverbanden bestaan, vormt dit geheel samen een niet te onderschatten economisch zwaargewicht.