Login

Nieuws archief

13 jan 2004

Kijk even naar de OCO-activiteiten voor 2004

De geplande activiteiten voor 2004 kan u vinden onder de rubriek activiteiten

Je kan de data nu reeds in je agenda noteren! Meer info volgt later!
16 jan 2004

Nieuwjaarsreceptie was groot succes!

Op donderdag 15 januari kwamen méér dan 120 mensen uit ruim 50 bedrijven van ons bedrijventerrein samen om elkaar nieuwjaar te wensen.
De sfeer was zeer aangenaam, zoals onderstaande sfeerbeelden duidelijk aangeven...

12 feb 2004

Subsidieleidraad nu ook on line!

Actuele informatie over tal van subsidiemaatregelen De overheid heeft in de loop der jaren tal van subsidiemaatregelen gecreëerd om het bedrijfsleven te ondersteunen. Een overzicht van de belangrijkste maatregelen bundelden de vijf Vlaams GOM's in het verleden in de brochure Subsidieleidraad. Uit ervaring blijkt echter dat een jaarlijkse update van deze brochure niet voldoende is om op de hoogte te blijven van de vele wijzigingen en nieuwe subsidies. Daarom bieden de GOM's onder de titel Subsidieleidraad voortaan de volgende reeks brochures aan op de koepelwebsite die sneller kunnen worden geactualiseerd:

- U heeft startersplannen. - U investeert - kleine en middelgrote ondernemingen.
- U investeert - grote ondernemingen.
- U denkt innovatief. >br> - U werft aan of zoekt steun voor opleidingen.
- U heeft internationale ambities.
- U werkt energie- en milieubewust.

Wenst u gratis geïnformeerd te worden over wijzigingen en nieuwe maatregelen dan biedt Subsidieleidraad On Line de mogelijkheid om per e-mail verwittigd te worden wanneer één van deze brochures op de website wordt geactualiseerd. Deze e-mail zal tevens een korte toelichting bevatten van de gewijzigde of nieuwe steunmaatregel.
U wenst zich te registreren ? Gelieve dan uw contactgegevens en keuze van brochures over te maken aan GOM Limburg, Luc Royackers, fax 011-30 01 02 .
07 mrt 2004

Verkeersveiligheid op het bedrijventerrein van Opglabbeek

Op 18 maart zal er een vergadering doorgaan waarop alle bedrijfsleiders van het bedrijventerrein uitgenodigd worden. (zowel OCO-leden als niet-leden)

Lees snel meer onder de rubriek activiteiten!
17 jun 2004

10e lunchcauserie in restaurant Slagmolen

Hier de foto's:

01 sep 2004

Viering 10 jaar OCO op 17 september: online inschrijven kan vanaf nu!

OCO vzw viert zijn 10-jarig bestaan. Het feest gaat door in "De Roerdomp" te Diepenbeek op 17 september vanaf 19.00 uur.

De uitnodigingen werden vorige week reeds verstuurd. Online inschrijven kan ook vanaf nu!
02 okt 2004

VCA** en ISO 9001 voor EPA nv

EPA heeft onlangs het VCA** en het ISO 9001 (2000) certificaat behaald voor industrieel georiënteerd elektrotechnische studie-en installatiebedrijf met als voornaamste specialisaties H.S. Cabines, schakel-en stuurborden, algemene elektro, data, bliksembeveiliging en aardingstechnologie. Beide certificaten werden met de steun van het Strategisch Ondernemen project van de GOM-Limburg afgeleverd na een uitvoerige audit door Cebec.

(Bron Economisch Rapport GOM-Limburg - editie 6 - jaargang 2004)

De voorzitter en het bestuur van de Ondernemingsclub Opglabbeek wensen Rob Princen en zijn team van harte proficiat!
22 nov 2004

De eerste OCO ontbijtvergadering komt eraan!

Op 9 december verwachten we onze leden reeds om 08.uur 's morgens voor een ontbijtvergadering.

In samenwerking met Fortisbank organiseren we een interessante sessie in verband met diverse steunmaatregelen.

Inschrijven kan nu reeds! Uw deelname is GRATIS!

Kijk even onder de rubriek "activiteiten"
01 dec 2004

Herfstwandeling was een succes!

Onze jaarlijkse herfsthappening was weer een groot succes. Met 75 deelnemers vertrokken wij stipt om 9 uur vanuit Yazaki met een bus richting Maasland. Van daaruit startte onze mars. Het was rustig herfstweer, de weergoden waren ons goed gezind, want op een paar druppels na, bleef het droog tijdens de wandeling.
Aan onze eerste stopplaats werden we opgewacht met croissants, koffie en warme choco. Na het ontbijt stapten we behoorlijk door. Waarschijnlijk was het tempo redelijk hoog, want het scheelde niet veel of wij waren nog voor de soep en glühwein aan onze volgende halte . Na een stevig drankje ging onze tocht verder. Rond 12 uur namen wij weer plaats in de bus die ons naar de vertrekplaats bracht. Daar konden wij ons tegoeddoen aan een heerlijk herfstbuffet dat door Dirk en Lieve was klaargemaakt. Na het eten, een gezellige babbel en nog een stuk vlaai, keerden we naar huis terug en konden we nog rustig genieten van de resterende zondag.

Wij danken Jan Stinkens voor het bezorgen van de foto's...

06 dec 2004

Belasting op drijfkracht der motoren...

Reeds sedert jaren pleit OCO voor de afschaffing van deze middeleeuwse belasting. Donderdag 2 december 04 is tijdens een gemeentelijk overleg nogmaals het standpunt van OCO in deze duidelijk gemaakt.De schepen van Industrie en Financiën gaan akkoord met de afschaffing van deze voorbijgestreefde bedrijfsbelasting .Ze willen echter nagaan in hoeverre de gemeentelijke begroting dit kan ondervangen alvorens over te gaan tot een definitieve schrapping .