Login

Nieuws archief

06 jan 2010

Valère Veldeman overleden 05/01/2010

In 1954 starte Valère Veldeman met enkele werknemers de fabricatie van matrassen in een klein productieatelier in Hasselt. Inspelend op een gunstige conjunctuur en met een open oog voor de groeiende marktvraag werd deze kleine onderneming in de daaropvolgende 55 jaar, één van de grootste en meest expansieve industriële familiale groepen in de matrassen- en zitmeubelsector.

Een explosieve groei kwam er met de oprichting van hun eerste vestiging in Opglabbeek in 1966, waar Veldeman Group gedurende vele jaren de grootste werkgever was.

Een tweede expansiegolf kwam er vanaf 1989 door een sterk doorgevoerde specialisatie van de bedding-tak. De groep groeide van 17 mio € naar 60 Mio € in 2009.

Hierdoor ontstond vrij snel een internationale groep van bedding-bedrijven in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Het internationaal karakter van de groep is vrij uitzonderlijk in onze branche en werd dan ook ondersteund met plaatselijke productiebedrijven en verkoopkantoren. Sociaal voelend als hij was, was het steeds de werkgelegenheid die hem het nauwst aan het hart lag. Hij was dan ook fier op het personeelsbestand van meer dan 350 medewerkers. De verslagenheid bij alle medewerkers is dan ook groot. Door zijn personeel, klanten en leveranciers werd hij in november tijdens de Meubelbeurs van Brussel nog gehuldigd voor zijn 80ste verjaardag. De groep wordt vandaag door een deskundig directiecomité geleid onder voorzitterschap van zijn zoon Marc.

JJ
28 jan 2010

OCO steunt Haïti tijdens nieuwjaarsreceptie!

De nieuwjaarsreceptie van 28/1 mag zonder twijfel een succesvolle activiteit genoemd worden. 190 aanwezigen uit 70 bedrijven legden fijne contacten. De actie Haïti, waarvan de opbrengst van € 11.410 integraal naar het project Weeshuis Osjosma gaat, maakte deze activiteit helemaal af! Dank aan iedereen die er was en bijzonder aan de milde schenkers Mathieu Gijbels nv en Soleco bvba

JJ
16 feb 2010

Ex voorzitter van OCO mag persprijs VOKA Limburg in ontvangst nemen.

De Voka - kamer van Koophandel Limburg Persprijs wordt sinds 1997 toegekend. De prijs bekroont die onderneming of organisatie die het voorbije jaar het “best” communiceerde met de pers.
Een vijfkoppige jury boog zich over een lijst met genomineerden en selecteerde er 4.
De uitreiking van de prijs was het orgelpunt van de dag van marketing en communicatie.
Grote winnaar werd uiteindelijk LAG Trailers.
Luc Noten van LAG Trailers,enkele maanden geleden reeds één van de genomineerde Limburgse HR-managers van het jaar, was blij verrast toen hij de prijs uit de handen van Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg, Aimé Van Hecke en Jos Dessers, voorzitter van het netwerk communicatie van Voka – KvK Limburg in ontvangst mocht nemen.
WM
22 feb 2010

Bewel realiseert 100% groene elektriciteit

De beschermde werkplaatsen voor Limburg, u wellicht beter gekend als Bewel, realiseerde per 1 januari 2010 100% hernieuwbare elektriciteit.

Om deze doelstelling te realiseren investeerde Bewel in 3730 m² fotovoltaïsche panelen, goed voor een piekvermogen van meer dan 500 kWp.
De opstelling van de panelen werd verdeeld over de werkplaatsen te Hasselt en Opglabbeek met respectievelijk een vermogen van 304 kWp en 203 kWp.

Verwacht wordt dat de zonnepanelen ongeveer 424 000 kilowattuur per jaar zullen produceren, of het gemiddelde jaarlijkse verbruik van ongeveer 120 huishoudens.
De elektriciteit wordt onmiddellijk gebruikt in de werkplaatsen van Hasselt & Opglabbeek waar o.a. de zeefdrukkerij & de boomzagerij dankbaar gebruik zullen maken van deze groene energie.
In deze PV-projecten investeerde Bewel een totaalbedrag van ruim 2.000.000 euro.

Altijd groene energie

De zonnepanelen zullen zorgen voor ongeveer 20 à 25% van de totale elektriciteitsbehoefte van de 10 werkplaatsen die Bewel momenteel in Limburg telt.
Om ervoor te zorgen dat alle vestigingen volledig van hernieuwbare energie gebruik kunnen maken sloot Bewel een contract af met energieleverancier Luminus voor de levering van 100 % hernieuwbare groene stroom.

Op deze manier wil Bewel haar steentje bijdragen tot het verminderen van de CO2-uitstoot.

Door de realisatie van deze PV-installaties, aangevuld met het groene stroom contract zal Bewel een vermindering van +/- 322 ton CO2 per jaar realiseren.

Meer informatie:
Patrick Nelissen
Algemeen directeur Bewel vzw
Wim Stesmans
Facilitair directeur Bewel vzw
31 mrt 2010

Mieke Mievis komt op bezoek ...

Mieke Mievis, bekend van Radio en TV, zal ons op 29 april 2010 komen vergezellen! Ze zal ons zeker een aantal tips en trucs kunnen geven hoe we beter kunnen communiceren, en ook wat we vooral beter niet doen!

Mieke Mievis (Sint-Truiden,1975) studeerde Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de KUL. Daarna volgde ze gedurende 3 jaar een voortgezette Academische Opleiding 'Relatie- en sekstherapie in het systeemdenken'.

Zij heeft een eigen praktijk als relatietherapeute en seksuologe, maar raakt de laatste jaren steeds meer bekend in de verschillende media, waarbij ze meer en meer naar voor treedt als de vrouw die Vlaanderen over seks leert. Ze werkte als deskundige mee aan Donnamour op radio Donna, de Madammen op Radio2 en was te gast in verschillende tv-programma’s. Ze schreef onder andere columns in Flair, Humo, Feeling en Milo en heeft tegenwoordig haar eigen rubriek in Nina. Op haar website www.parship.be, geeft ze persoonlijk advies. Ze werkt ook voor de Vlaamse Gemeenschap, departement Volksgezondheid, afdeling preventieve gezondheidszorg. Daarnaast geeft ze les in vormingcentra in de vakken didactiek en Human Resources Management en geeft ze lezingen en workshops.

Inschrijven voor deze activiteit is vanaf 1/4 mogelijk!

JJ
02 apr 2010

Info-avond 1 april 2010 'Oxfam-Wereldwinkel' - Opglabbeek

Een (h)eerlijk alternatief met respect voor het Zuiden! Deze kennismaking met de gloednieuwe wereldwinkel Opglabbeek ging door in het Troempeelke. Johan Vanroye situeerde de lokale werking, Fina Bijnens gaf ons uitleg over de Fairtrade principes en Arno Simons belichtte de samenwerking van Oxfam met de bedrijfswereld. Met zo'n 25-tal OCO-leden mochten we smullen van de (h)eerlijke hapjes bij een lekker glas wereldwijn. Zij die niet aanwezig waren hadden dus ongelijk. Verdere info: opglabbeek@oww.be
21 apr 2010

Groene stroom

Natuurpunt vzw doet in naam van Luc Swerts een oproep aan bedrijven die geïnteresseerd zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Natuurpunt is op zoek naar daken met grote oppervlaktes. Hierop plaatsen zij dan zonnepanelen. Natuurpunt doet de investering en krijgen de groenestroomcertificaten. Het bedrijf krijgt in ruil de opgewekte stroom. Een bedrijf dat hiervoor geïnteresseerd is kan contact opnemen met Luc Swerts op luc.swerts@scarlet.be
WM
03 mei 2010

De Lichaamstaal van de ondernemer

Op donderdag 29 april is Mieke Mievis iets komen vertellen over De lichaamstaal van de ondernemer. Mieke Mievis is relatietherapeute en sexuologe. Ze heeft ons verteld over "open" en "gesloten" lichaamshouding, vergadertechnieken, tips om iemand te "ontleden" enz.
Na een korte pauze zijn we alles te weten gekomen over hoe vrijgezellen aan een partner geraken, en wat ze tijdens deze "procedure" vooral niet mogen doen. Enfin, samengevat kunnen we stellen dat we veel hebben bijgeleerd, en dat gelijktijdig het nuttige aan het aangename gekoppeld werd.
WM
31 mei 2010

Opendeurdag Bewel - 03/06/2010

Wat zijn beschermde werkplaatsen ?
Wie werkt daar ?
Welke begeleiding wordt er geboden ?
Welke activiteiten worden er uitgevoerd ?

Benieuwd naar de antwoorden ?
Nog meer vragen ?

Breng dan een bezoek en men zal u de werking van de beschutte werkplaats in de praktijk tonen en een antwoord geven op uw vragen.

Info@bewel.be

WM
24 jun 2010

Leden ondernemersclub Opglabbeek

De ledenwerving voor 2010 is definitief afgesloten.
Met enige fierheid kan het bestuur melden dat zich dit jaar weer 104 leden hebben aangesloten bij de ondernemersclub.
Wij danken de leden voor het vertrouwen en hun lidmaatschap, hetgeen het bestuurt zeker stimuleert om er ook dit jaar weer voor te gaan.
WM
25 jun 2010

Lunchcauserie

24 juni 2010... alweer een groot succes! Voor deze 16e Lunchcauserie werd opnieuw de locatie Résidence Stiemerheide te Genk gekozen. Als gastspreker dhr. Willem Asaert met als onderrwerp "Waarom is lekker eten vandaag zo hot in de media?". Bedankt voor deze boeiende uiteenzetting. Verder danken we iedereen voor zijn/haar aanwezigheid. We waren dit jaar met 72 personen en wel meer verschillende bedrijven dan vorig jaar.
08 jul 2010

Mathieu Gijbels NV is beste stagebedrijf

Voka Limburg wil zoveel mogelijk bruggen slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.
In Limburg zijn er jaarlijks meer dan 4000 stagiairs voor korte of lange termijn aan de slag in bedrijven.
Daarom ook worden ieder jaar de stagiairs, de stageschool en het stagebedrijf van het jaar in de bloemetjes gezet.
Uit de talrijke genomineerde bedrijven werden 3 bedrijven geselecteerd
De laatste award ging naar Mathieu Gijbels NV.
Mathieu Gijbels NV is dus HET stagebedrijf van 2010.
Dit resultaat is mede behaald door de uitstekende samenwerking tussen Ingrid Swinnen, Personeelsmanager, en de school T.I.S.M. uit Bree.
Een dikke proficiat namens de Ondernemersclub van Opglabbeek.
WM
23 jul 2010

Vacatures op gemeentelijke website

Opglabbeekse bedrijven en verenigingen mogen hun vacatures gratis plaatsen op de website van de gemeente Opglabbeek.
Hoe gaat dat in zijn werk ? Heel eenvoudig : ga naar het "digitaal loket" van deze website, kies onder de titel "Werken en ondernemen" voor "Publiceer uw vacature op onze website". Klik op de link en vul online het formulier in. Uw vacature blijft maximum twee maanden op onze website staan : ofwel tot de datum die u opgeeft, ofwel tot twee maanden na het indienen van de aanvraag.

Het Gemeentebestuur kijkt alvast uit naar een prettige samenwerking.
WM
17 aug 2010

Schreurs Project neemt deel aan Open Bedrijvendag

OCO lid Schreurs Project nv neemt als enig Opglabbeeks bedrijf deel aan de nationale Open Bedrijvendag op zondag 3 oktober.

Zij werden tevens geselecteerd voor "Vlaamse Innovatie In Actie" en worden dus ook opgenomen in het innovatieparcours in het Open Bedrijvenmagazine. De deuren zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Alle OCO leden zijn welkom.

JJ
15 sep 2010

Verbroedering met BRES - 14 september 2010

Bres, de Breese Economische Stuurgroep nodigde OCO uit op een fijn verzorgde activiteit die doorging in de Pollismolen te Opitter.
Na een begeleide wandeling door de prachtige natuur rond de Pollismolen werden we uitgenodigd op een receptie gevolgd door een fijn verzorgde BBQ. Er werden interessante contacten gelegd en OCO heeft de intentie BRES in 2011 te Opglabbeek uit te nodigen!

OCO dankt BRES voor de fijne activiteit!

JJ
03 okt 2010

Opening Competentiecentrum bij Veldeman Group

Op 4 oktober werd het "Competentiecentrum" geopend bij Veldeman Group nv te Opglabbeek. Het is een samenwerkingsverband tussen TISM (technisch instituut St Michiel uit Bree) en de Veldeman Group. Het knelpuntberoep "stoffeerder" wordt er aangeleerd. De opening gebeurde in aanwezigheid van o.a. Dhr. Marc Veldeman, afgevaardigd bestuurder van de Veldeman Group, Dhr. Jaak Gabriëls, minister van Staat, Dhr. Frank Smeets, gedeputeerde van de Provincie Limburg, Dhr. Michel Cardinaels, directeur TISM Bree en vele aanwezigen waaronder ook OCO! Onze felicitatie aan Veldeman Group en TISM!
15 nov 2010

Bedrijfsbezoek aan TENNECO Automotive Europe te Sint-Truiden - 28 oktober 2010

Tenneco, 's werelds grootste producent van schokdempers en ophangingssystemen, ontwikkelt, produceert en commercialiseert zowel uitlaatsystemen (Walker en Gillet) als schokdempers (Monroe). De producten zijn bestemd voor de originele inbouwmarkt (de grootste autoconstructeurs) én de vervangingsmarkt (Europa, Afrika en Midden-Oosten). Het Europees hoofdkantoor is gevestigd in Brussel. In Europa werken zo'n 8000 medewerkers verspreid over een 30-tal vestigingen in verschillende landen. We werden warm ontvangen. Na een woordje uitleg van wat Tenneco allemaal doet gingen we dan met de rondleiding van start. Bedankt, het was zeer leerrijk!
15 nov 2010

Herfsthappening - 14 november 2010

Het was een zeer NATTE herfsthappening dit jaar. Amai... wat een weer! Met zo'n 65 hebben we de regen getrotseerd. De pitstopjes met ontbijtkoeken, chocomelk, soep, gluhwein, borrel, ... waren dan ook weer zeer welkom. En dan uitkijken naar het gezellig samen zijn met een heerlijke lunch. Het was op zijn manier weer een toffe herfsthappening! Bedankt aan iedereen!
10 dec 2010

Winter Happy Hour - 9 december 2010

Het vroegere X-mas Happy Hour werd dit jaar omgetoverd tot "Winter Happy Hour" om samen terug te blikken op een bewogen OCO-jaar. De opkomst was toch weer om U tegen te zeggen! We waren met zo'n goede 60 man! In een gezellig verwarmde tent mochten we dan samen weer genieten van tongstrelende winterdrankjes, lekkere hapjes verzorgd door "Eat at Home", enz...