Login

Nieuws archief

26 jan 2012

Jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie op 26 januari 2012

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie werd weer een groot succes.
De prachtige en gezellige accommodatie en de warme ontvangst van de Veldeman Group NV maakte van deze receptie een geweldige succes. Het gemeentebestuur was ook te gast en steunt dit initatief voluit. Er waren ook nog eens 185 bedrijfsleiders en hun partners aanwezig!
27 jan 2012

Staking 30/01/2012

Op maandag 30/01/2012 organiseren de vakbonden een algemene stakingsdag, uit protest tegen de besparingsmaatregelen van de regering.
Het gemeentebestuur voorziet via de politie op die dag speciaal een ordedienst voor deze staking !
Bij mogelijke problemen op het industrieterrein in Opglabbeek, kan er onmiddellijk gebeld worden naar 089/30.30.30.
Men zegge het voort.
WM
05 mrt 2012

Scania breidt distributiecentrum in Opglabbeek uit.

Scania investeert 400 miljoen SEK in de uitbreiding van zijn centraal distributiecentrum in Opglabbeek en de bouw van een gloednieuw distributiecentrum in Zuid Amerika.

Het magazijn in het Limburgse Opglabbeek heeft momenteel een bebouwde oppervlakte van 66.500 m². Daar komt tegen het eerste kwartaal van 2013 een nieuw magazijn van 36.500 m² bij. De site werd in 1993 door de Zweedse truckbouwer in gebruik genomen. Sinds 2007 is het de centrale logistieke draaischijf voor de distributie van reserveonderdelen naar meer dan 1.000 Europese concessiehouders en naar regionale magazijnen van de Zweedse truckbouwer in andere delen van de wereld.
WM
15 mrt 2012

JoJo op kruissnelheid

Het Opglabbeekse JoJo Elektronica werd door producent Nextel verkozen tot beste groeibedrijf in Nederland en België.
Het leverde Jo Janssen en zijn bedrijf de titel "Ultimate Growth Award 2011" op.
Proficiat !
WM
15 mrt 2012

Koperdiefstallen

Een firma heeft onaangenaam bezoek gehad. Er is vastgesteld dat bijna het volledige (koperen) daknet weggehaald is. Enkel het gedeelte, dat niet gemakkelijk te verwijderen was (wegens vast gevezen), lag er nog. En dat terwijl daar permanent mensen aan het werk geweest zijn, ook ’s nachts en in ‘t weekend… Volgens hun leverancier waren ze blijkbaar niet de eerste, een andere firma zou ze al (een paar keer zelfs) op bezoek gehad hebben. De betrokken firma had hier nog nooit van gehoord, en ook de verzekering blijkbaar niet. In beide gevallen gaat het om bedrijven, waar de toegang tot het dak bestaat uit een vaste kooiladder. Men gaat nu bekijken hoe die installatie beter beveiligd kan worden, hetzij via beter afgesloten toegang tot het dak, hetzij via melding bij doorknippen of iets dergelijks. Wellicht ook interessant om weten voor andere bedrijven in Limburg. WM
22 mrt 2012

Oco organiseerde een 'Speeddating' met de 'Breese Economische Stuurgroep' kortweg BRES genoemd op 22 maart in de Tievishoeve te Opglabbeek.

Na een drankje en een welkomstwoordje (door Dhr. Jimmy Mebis) bij dit fantastisch lenteweer gehouden in openlucht, ging de Speeddating tussen deelnemers van Bree en Opglabbeek van start. De opkomst was zeer geslaagd. Ongeveer een 18 personen van BRES en ongeveer 20 personen vanuit OCO waren aanwezig. Met deze willen wij nog een speciale dank richten aan de mensen van Tievishoeve die dit alles prima hebben georganiseerd en verzorgd. Tijdens de Speeddating die heel leerrijk was zijn er vele contacten en afspraken kunnen gemaakt worden. Burgemeester Jaak Gabriëls samen met verschillende schepenen vanuit Stadsbestuur Bree en schepen Peter Schreurs uit Opglabbeek hebben ons met hun aanwezigheid vereerd. De dag werd afgesloten omstreeks 22 uur en is zeker voor herhaling vatbaar.
29 jun 2012

Lunchcauserie 28 juni 2012

Onze jaarlijkse lunchcauserie was weer een groot succes. Gezelling, lekker eten en de zon was ook weer van de partij. "Je krijgt wat je verdient" zei onze voorzitter Jo.
11 jul 2012

Opgelet !

Enkele dagen geleden heeft zich bij een bedrijf op het industrieterrein van Opglabbeek een persoon proberen te laten insluiten.
Toen hij betrapt werd, disselde hij een verhaal op dat hij ‘dacht’ dat het de receptie was en hij wilde een depannagewagen bellen.
Hij verplaatst zich met een Peugeot 208.
Nadien is de politie verwittigd, en blijkbaar is er nog een bedrijf waar hij dit regelmatig gedaan heeft en ook effectief gestolen heeft.
De politie is er mee bezig en zal met Securitas contact opnemen om de nummerplaat te seinen.
WM
04 sep 2012

Eerste Kolomzetting Scania Parts Logistics Opglabbeek

Scania investeert 200 miljoen in zijn Europees distributiecentrum met een oppervlakte van 37.500 m². Aannemersbedrijf Mathieu Gijbels is in Opglabbeek begonnen met de realisatie ervan. Het wordt een aanvulling van het huidige 65.000 m² grote edc van Scania Parts Logistics. Bijzonder aan het ontwerp is dat het nieuwe magazijn volledig autonoom kan werken van het huidige gebouw. De oplevering van het nieuwe pand zal in twee fases gebeuren. De eerste 20.000 m² staan gepland voor eind dit jaar, terwijl de tweede fase eind maart 2013 klaar moet zijn. De afwerking van de buitenaanleg en de aanpassingen aan de huidige gebouwen zullen tot juli 2013 duren.
11 okt 2012

Bedrijfsbezoek Scania - fotoverslag

Op 11 oktober 2012 kregen we als OCO-leden de kans om Scania CV AB - Scania Parts te kunnen bezoeken! Managing Director Jan Andries Oldenkamp gaf ons eerst een boeiende uiteenzetting over de geschiedenis en de toekomstplannen van Scania. Daarna kregen we in 5 groepen een zeer interessante rondleiding door het hele bedrijf. Nogmaals onze dank aan Jan Andries en zijn team, die ons zeer goed ontvangen hebben!
15 okt 2012

Tandheelkundig Centrum Esthedentalplus uit Opglabbeek verwelkomt haar 20.000ste patiënt.

Op 9/10/2012 verwelkomde zaakvoerder van Esthedentalplus , tandarts Ronny Schreurs , de 20.000ste patiënt van het tandheelkundig centrum.
De gelukkige mevrouw M.H. uit Dilsen-Stokkem was aangenaam verrast met de fles Champagne en de bloemenruiker die ze in ontvangst mocht nemen.
“ Zo tof heb ik het nog nooit bij de tandarts gevonden “ zei de patiënt “Het is de eerste keer dat ik ergens in de “prijzen” gevallen ben “ lachte ze nog.

Tandheelkundig Centrum Esthedentalplus is één van de grootste tandheelkundige centra van het land en huisvest alle mogelijke tandheelkundige disciplines onder één dak.
Dus niet alleen algemene tandheelkunde ,maar ook kindertandheelkunde ,esthetische tandheelkunde,orthodontie , parodontologie,implantologie ,endodontologie en andere disciplines worden in het centrum te Opglabbeek aangeboden.
Zaakvoeder Ronny Schreurs startte in 1986 een solopraktijk die al snel uitgroeide waarbij het aantrekken van collega-tandartsen niet meer kon uitblijven.
Momenteel bestaat Esthedentalplus uit een 15-tal tandartsen ,aangevuld met een 10-tal assistentes en een praktijkmanager.

In het voorjaar van 2014 zal in Maasmechelen een tweede vestiging van dit multidisciplinair tandheelkundig centrum geopend worden.
21 nov 2012

De jaarlijkse HERFSTHAPPENING zondag 18 november 2012. Locatie “De Warre” in Neeroeteren

Ondanks het minder goede weer, was het een toffe “8-km-‘bos’-wandeling” en hebben we onze conditie weer wat op peil kunnen brengen! De regen kon ons niet tegenhouden. De tussenstops met soep, koffie, warme chocolademelk, een borreltje, koffiekoeken, … waren ook van de partij zodat we even op adem konden komen! Na de wandeling werd er zoals ieder jaar weer gesmuld van een warme lunch en een heerlijk dessertbuffet. En verder… een fijne en leuke babbel gecombineerd met een tasje koffie, een glaasje wijn, … Bedankt allemaal om van deze herfstwandeling alweer een succes te maken!
10 dec 2012

OCO Winter Happy Hour 6 december 2012