Login

Nieuws archief

09 feb 2006

Geslaagd bedrijfsbezoek bij Yazaki Europe Limited !

Op 9 februari was iedereen welkom bij Yazaki Europe Limited.

Dit werd een prachtige avond met een hartelijke ontvangst door gastheer en nieuwbakken voorzitter, Luc Noten, manager human resources & genaral affairs ! Na de verwelkoming, een voorstelling van het bedrijf en een rondleiding werd dit bezoek afgesloten met een hapje en een drankje en een gezellig samenzijn!
11 feb 2006

Fotoverslag bedrijfsbezoek Yazaki

12 feb 2006

Oco haalt nationale pers !

In ondernemerskringen is de geoliede werking van OCO al langer bekend ! Oco blijkt een voorbeeld te zijn voor andere industriegebieden. Er wordt zelfs in sommige speeches van topmanagers naar Oco verwezen. Afgelopen weekend haalde oco zelfs de nationale pers ivm het nieuwe bestuur en de gerenomeerde activiteiten.
23 feb 2006

Opglabbeekse bedrijven geven mee vorm aan nieuwe logistieke opleiding !

Uit diverse studies blijkt dat Limburg de logistieke poort is op Europa.
Nochtans is logistieke medewerker een knelpuntberoep. Samen met het bedrijfsleven neemt het onderwijs initiatieven. Als enige school in Limburg is het Augustinusinstituut in Bree vanaf 1 september gestart met het zevende specialisatiejaar Logistiek (BSO). Omdat deze opleiding sterk tewerkstellingsgericht is, werkten de leraren bij het uitwerken van de leerplannen nauw samen met belangrijke spelers uit de logistieke sector, gevestigd in Opglabbeek, nl. de vzw Logis, Scania, Yazaki en Exel.
13 mrt 2006

Oco-activiteit:succesvolle Ontbijtvergadering van 9/3!

Op donderdag 9/3/2006 organiseerde OCO een ontbijtvergadering in het Forellenhof in Opglabbeek. Met meer dan 30 leden was dit een geslaagde activiteit ! De deelnemers werden na een stevig ontbijt geïnformeerd over de mogelijkheden en activiteiten van de post. Daarna volgde nog een uiteenzetting van asap in verband met de wetgeving en mogelijkheden om arbeiders uit Oost-Europa in te schakelen in uw bedrijf !
26 mrt 2006

Komt u ook wijn proeven op 13 april?

In samenwerking met Pasqualinno bvba zullen we opnieuw een wijndegustatie organiseren!

Onderwerp: "Wijn en Gerecht"
Aperitief - Voorgerecht - Tussengerecht - Soep - Hoofdgerecht - Kaas - Dessert - Digestief

Dit is de normale volgorde van een copieuze maaltijd, die we weliswaar voor een groot stuk in gedachten zullen doen. Omdat ieder gerecht anders smaakt, vraagt het dan ook om een andere wijn. We zullen het hebben over een opbouw van een menu met aangepaste wijnen. Alle deelnemers krijgen op een speelse en praktische manier inzicht hoe men een verantwoorde keuze van wijn en gerecht kan maken. De te proeven wijnen zullen zelfs door een niet kenner beoordeeld kunnen worden naar smaakstijl. Om de beleving compleet te maken werken we met een 5 – tal lepelhapjes. Waarom welk type wijn op welke plaats staat, zal na deze avond al een stuk duidelijker zijn, dankzij logische denkpistes.

Deelname in de kosten: € 15,00 per persoon.
De activiteit is enkel toegankelijk voor OCO-leden.
Inschrijven kan reeds via de rubriek "activiteiten".
U ontvangt een factuur na inschrijving!
13 apr 2006

Start werken Lummen : verkeershinder weekend van 21/4/2006 tot 24/4/2006

Vanaf vrijdagavond 21/4 om 20 uur tot maximaal maandagochtend 24/4 om 5 uur, maar zonder tegenslagen slechts tot tijdens de nacht van zaterdag op zondag zal de E313 afgesloten zijn tussen Hasselt en de verkeerswisselaar Lummen voor de afbraak van de brug ter hoogte van de parking Lummen op de E313. Ook de op- en afritten naar het industriegebied Zolder-Lummen via de verkeerswisselaar zullen afgesloten zijn. Er zullen omleidingen voorzien worden en gesignaleerd. Uiteraard zal er gedurende de periode van de afsluiting van de E313 ernstige verkeershinder zijn en een behoorlijke verliestijd voor de weggebruiker. Het industrieterrein "Zolder-Lummen" zal via aparte borden omgeleid worden naar complex 27 " Zolder-Terlaemen" via de E314.
18 apr 2006

Wijnproeverij van 13 april was geslaagd!

Wij hebben gezien, geroken, geproefd en gevoeld. In combinatie met de deskundige uitleg van Rob Geraerts van Pasqualinno bvba en de lekkere hapjes van Traiteur Wim Janssen, ontdekten wij de perfecte harmonie tussen wijn en gerechten. Alweer een ervaring rijker.

24 apr 2006

Bedrijfsbezoek BEWEL te Opglabbeek op 11 mei

De ondernemingsclub Opglabbeek (OCO) brengt op donderdag 11 mei 2006 om 08.00 uur een bedrijfsbezoek aan Bewel Limburg vzw, Industrieweg Noord 1162 in Opglabbeek.

Meer info (+ inschrijving) is te vinden onder de rubriek "activiteiten".
04 mei 2006

Nexans Opglabbeek, intentie tot sluiting!

Op 4 mei heeft men tijdens een buitengewone ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt om de vestiging van Nexans Benelux nv te Opglabbeek, die momenteel 128 mensen tewerkstelt, te sluiten!
De sluiting is voorzien voor juli 2006!
13 mei 2006

Familiebedrijven zijn behoudsgezind

Ondanks de lokroep van de beurs voelen weinig familiebedrijven ervoor om de controle uit handen te geven. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door studenten van het seminarie vennootschapsrecht aan het Jan Fonse-Instituut van de KU Leuven. Bij de familiaal gecontroleerde onderneming die tevens beursgenoteerd is blijkt het familiale aandeelhouderschap nog steeds aanzienlijk te zijn met een aandeel van gemiddeld 45%, tegen 23% voor de overige aandeelhouders van buiten de familie. Familiale bedrijven die zich toch aan een IOP wagen, bieden gemiddeld slechts 32% van het kapitaal voor de handel op de vrije markt aan. Dit doet de druk op het familiale aandeelhouderschap nog toenemen wanneer een kapitaalsverhoging nodig is. Maar de kans om alsnog de controle te behouden is miniem, wanneer de familie echt een aanzienlijk bedrag wil ophalen. De studie brengt verder aan het licht dat de overige referentie-aandeelhouders vrij weinig gewicht hebben, en dit geldt zowel voor het werknemers- als voor het managementaandeelhouderschap. In werkelijkheid wachten veel familiebedrijven tot de toestand onhoudbaar is geworden vooraleer ze naar geld van buitenaf op zoek gaan om hun verdere groei te kunnen financieren.
13 mei 2006

Reorganiseren loont !

Goed uitgevoerde reorganisaties kunnen veel geld opleveren. Dit blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants naar de herstructureringsprocessen van meer dan 2500 Europese bedrijven. De sleutel voor succesvolle reorganisaties ligt volgens de consultancyfirma in snelheid, totale toewijding van het management en een holistische benadering. Dit lijkt voor de hand te liggen maar het onderzoek laat zien dat er veel te lang gewacht wordt met ingrijpen. Het merendeel van de bedrijven komt pas in actie zodra zich een inkomsten- of liquiditeitscrisis voordoet. De omstandigheden zijn dan niet langer ideaal om een reorganisatie door te gaan voeren. Er zijn ook grote sectoriële verschillen in de snelheid waarmee het herstructureringstraject wordt afgewikkeld. Waar retailers gemiddeld vijf maanden nodig hebben om hun herstructurering door te voeren, duurt het in de "dynamische" ICT-sector ruim een jaar vooraleer ze zo ver zijn.
18 mei 2006

Scania breidt fors uit in Opglabbeek

Distributiestructuur wisselstukken Scania
Scania heeft sinds 1993 naast een distributiecentrum in Södertälje (Zweden) ook een distributiecentrum in Opglabbeek (België). Vanaf 1993 is de rol van het distributiecentrum in Opglabbeek gegroeid door het overnemen van klanten en aktiviteiten van het distributiecentrum in Södertälje. In oktober 2005 heeft de bedrijfsleiding in Zweden de opdracht gegeven aan Scania Parts Logistics om een studie te doen naar de consequenties van centralisatie van deze twee distributiecentra in één distributiecentrum in Opglabbeek. Scania heeft besloten om het distributiecentrum in Södertälje (Zweden) te sluiten en de aktiviteiten die daar plaats vonden te centraliseren in Opglabbeek. De redenen hiervoor zijn lagere kosten door centralisatie en het feit dat Opglabbeek centraal binnen de Scania markten ligt. Voor het distributiecentrum in Opglabbeek betekent dit een toename van het aantal medewerkers met ca. 60. Daarnaast zullen door uitbesteding aan leveranciers ca. 45 aanvullende jobs ontstaan.. Daarnaast is een uitbreiding nodig van het magazijnen en kantoren van ca. 31 000 m2 tot ca. 63 000 m2. De nieuwe structuur dient augustus 2007 operationeel te zijn.
26 mei 2006

Verslag bedrijfsbezoek Bewel (met foto's)

Op dond. 11 mei bezochten wij onder stralende zon Bewel vzw, de werkplaats op ons industrieterrein te Opglabbeek. Tijdens de verwelkoming door Patrick Nelissen, Algemeen directeur van Bewel werd de toch wel specifieke structuur van een beschermde werkplaats uitvoerig toegelicht.

Het totaal pakket aan diensten dat wordt aangeboden werd als zeer verrassend ervaren. Zowel een zeefdrukkerij, industriële wasserij, boekbinderij, stikkerij zijn activiteiten die in eigen beheer worden aangeboden op de 9 andere vesitigingen van Bewel, verspreid over onze provincie. Als rode draad door de organisatie lopen de algemene montagewerken; zowel mechanisch als electomontage en verpakkingswerk. In dit segment heeft Bewel geïnvesteerd in specifieke machines zoals het sealen, krimpen, flowpacken en blisterwerk.

Tijdens de rondgang zijn we vooral verrast door de veelzijdigheid aan activiteiten, de logistieke ondersteuning en de begeleiding van minder valide personen door een team van opgeleide valide monitoren. Onder het lawaai van lintzagen en rollende boomstammen hebben we een zagerij in werking gezien. Bewel verzaagt canada en den vanuit stam tot planken en balken. Op half-automatische machines wordt dit hout dan vernageld tot paletten.

De algemene indruk na het bezoek was er een van positieve verrassing, verbazing dat zoveel diversiteit wordt bekomen door het inzetten van personen met een handicap en zoals Patrick Nelissen het aanhaalde:... steeds met een hart voor mensen ...

Wij danken,

Nelissen Patrick - Algemeen Directeur
Gasse Golsteyn - Commercieel Directeur
Frans Verbeeck - Werkleiding

08 jun 2006

Lunchcauserie in de Slagmolen (8 juni 2006)

Onder een blauwe hemel en een stralende zon, genoten we met 60 deelnemers van een heerlijke lunch in de "Slagmolen".
Tussen het groen van de prachtige tuin zat het, in voetbaltermen uitgedrukt, volle stadium, te luisteren naar de boeiende levensverhalen van Dhr. JOS VAESSEN, voorzitter van KRC GENK.

Het bestuur van OCO

27 jun 2006

Immopro uit Opglabbeek schrijft Chinees !

Gouverneur Steve Stevaert ontving onlangs uit de handen van Mathi Gijbels, afgevaardigd bestuurder van Immopro, het eerste exemplaar van een speciale en unieke folder. In deze folder presenteert Immopro haar bedrijvenparken in het Chinees. De folders worden bezord aan iedereen in Limburg, Vlaanderen en België die relaties heeft met China en Taiwan. Immopro behoort tot de Gijbels Group uit Opglabbeek en heeft momenteel al 4 Taiwanese huurders in Limburg. Immopro heeft op dit ogenblik afgewerkte projecten in Genk en Opglabbeek en is aan het Klaverblad te Lummen volop bezig een nieuw bedrijvenpark te ontwikkelen. De centrale ligging aan de autosnelwegen heeft tal van voordelen. Daarom verwacht Immopro dat er wellicht nog andere bedrijven uit het verre Oosten op zoek zullen gaan naar een vestiging kort bij hun klanten.
17 jul 2006

Sekten infiltreren in bedrijfsleven !

De opmars van sekten in het Belgische bedrijfsleven is opnieuw schrikwekkend actueel, waarschuwt de parlementaire werkgroep sekten. Dat zijn organisaties die onder meer opleidingen en seminaries of stages aanbieden. Het is van primordiaal belang het bedrijfsleven daarover in te lichten. Werkgevers moeten zich rekenschap geven van het risico dat zulke individuen in hun bedrijf kunnen infiltreren en misbruik maken van psychisch labiele medewerkers om ze in te lijven bij hun organisatie waarna deze op hun beurt een lokale antenne gaan vormen binnen het bedrijf. Een van de sekten waar de parlementaire werkgroep met grote hardnekkigheid pijlen op blijft afschieten, is de beruchte Scientologykerk waarvan bekend is dat die het heel in het bijzonder op het bedrijfsleven heeft gemunt. De parlementsleden pleiten voor een efficiëntere aanpak van het sektefenomeen. Dat kan door de samenwerking tussen de verschillende diensten die sekten opvolgen te bevorderen. Ook in lobbyingorganisaties die rond Europese instellingen werken zijn de sekten actiever geworden, meldt het IACSSO, het Informatie- en adviescentrum inzake de schadelijke sektarische organisaties. http://www.ciaosn.be/51K2357001.pdf Bron: Nieuwsbrief KMOPME # 87 – 10 mei 2006
18 jul 2006

Intimideer!

Zitten uw werknemers hun tijd te verdoen ? Intimideer! Kom onverwachts binnenvallen. Maak u kwaad, of doe alsof. Blijf nors en stil dan kunt u achteraf altijd nog bijdraaien zonder gezichtsverlies. Deze verrassende adviezen komen van de Amerikaanse managementhoogleraar Roderick Kramer. Hij ontdekte dat werknemers met intimiderende bazen geen psychologische schade oplopen maar juist harder gaan werken. Zacht en empathisch leiderschap is al jaren in de mode, bruten die schreeuwen en hun werknemers opjagen zijn volgens de huidige managementtrends passé. Maar of dit terecht is? De Amerikaanse professor Kramer deed onderzoek naar het fenomeen van de intimiderende baas. Dit is iemand die zich extreem veeleisend opstelt en er absoluut geen moeite mee heeft om ondergeschikten de huid vol te schelden. Hij kwam erachter dat bazen met een hoge fear factor vaak bewonderd worden door hun slachtoffers en zocht uit waarom. Kramer ontdekte twee belangrijke dingen. Vooreerst zijn intimiderende bazen gedreven door een duidelijke visie op de koers die het bedrijf moet varen en zij dulden geen tegenspraak. Om gedaan te krijgen wat ze willen, schromen ze niet om de zwakheden van anderen uit te buiten. Daarom zijn ze zeer succesvol, vooral in het vlot krijgen van stilgevallen organisaties. De tweede belangrijke vaststelling is dat veel werknemers hun baas niet veroordelen. Waarom niet? Omdat zij gedwongen worden het uiterste van zichzelf te geven. Zo zetten zij sterke prestaties neer... en dat geeft voldoening. Het artikel over Kramers onderzoek: http://www.manyworlds.com Bron: Nieuwsbrief KMOPME # 87 – 10 mei 2006
04 sep 2006

Firma Immopro (groep Gijbels) realiseert project "blue lofts" in Hasselt

Met blue lofts werd een opmerkelijk immoproject afgerond. Het loftwonen kan voortaan ook in Hasselt, in een volledig gerenoveerde werkplaats van Belgacom in de Lazarijstraat aan het prestigieuze blauwe boulevard project. Er werden 33 zeer ruime loft-appartementen gerealiseerd. Opdrachtgever is Immopro, de bedrijfsvastgoedspecialist van de groep Gijbels uit Opglabbeek.
04 sep 2006

Alliacta nv Opglabbeek - 5 jaar jong

Ingenieurs – en adviesbureau Alliacta vierde onlangs haar 5-jarig bestaan. Alliacta is een projectmatige partner tbv de technische bedrijfswereld en biedt ondersteuning mbt projecten (vooral) op vlak van elektrotechnieken en mechanica. Tegen einde 2007 zal Alliacta haar huidig marktaandeel trachten te verdubbelen. www.alliacta.be
12 okt 2006

Bedrijfsbezoek Diresco

Op 12 oktober waren we te gast bij Diresco te Opglabbeek. Een grote groep van 54 ondernemers mocht getuige zijn van dit prachtige bedrijf!
16 nov 2006

Herfsthappening was een succes!

Met 81 deelnemers gingen wij zondag op pad voor onze traditionele herfsthappening.
Ons doel was de ruiterskuil en het turfven . Al bij al viel het weer nog mee, maar bij de laatste borrel zijn we iets te lang blijven plakken en dat kostte ons een kletsnatte broek.
20 nov 2006

Herfsthappening foto's

29 nov 2006

Week van de Consortiumbewaking

Van maandag 4 december 2006 tot en met vrijdag 8 december 2006 organiseert de ondernemingsclub van Opglabbeek in samenwerking met Securitas de "Week van de Consortiumbewaking”.

Alle bedrijven, leden en niet-leden, krijgen vanaf 1/12 een uitnodiging in de brievenbus om deel te nemen aan een ontbijtvergadering waar alles rond de bewaking uit de doeken wordt gedaan!
15 dec 2006

X-mas Happy Hour was gezellig!

Met de X-mas Happy Hour hebben wij samen met u het eerste werkjaar van deze raad van bestuur afgesloten.

In een uniek kader en een ongedwongen kerstsfeer, met hemelse muziek, tongstrelende winterdrankjes, lekkere kersthapjes en de aanwezigheid van de kerstman in hoogsteigen persoon!

Zalig kerstfeest en een Gelukkig nieuwjaar voor iedereen!
Het Bestuur OCO
18 dec 2006

Foto's X-mas Happy Hour